vineri, 4 septembrie 2009

Dus pe bune...

Masina opri in fata unei vile cu o gradina mare plina de flori. Prin dreapta casei se intrezarea o alee pietruita care ducea la piscina.
Marga deschise portiera si cobori.
- Am ajuns? Asta e?
- Da domnisoara. Asta e. Nu va place?
- A, ba da... zise Marga si se uita aparent incantata si admirativ de jur imprejur. Doar ca sunt un pic grabita...
- Da, inteleg...dusul...
- Da, dusul... si rosind, Marga, se grabi spre portbagaj si insfacandu-si valiza intra grabita in casa.
Isi arunca valiza pe canapeaua din sufragerie si observa in trecere ca incaperea in care intrase se deschidea printr-o usa de sticla spre o terasa mare din spatele casei. Deschise valiza si incepu sa insire toata garderoba pe manerele canapelei. Dupa 10 minute de privit, se hotari sa opteze pentru o rochita vaporoasa de vara...nici prea serioasa...nici prea provocatoare...exact cum trebuie pentru prima intalnire.
Bucuroasa de alegerea facuta se intoarse spre restul casei si observa ca tinerii care le condusesera pana aici plecasera si ca in urma lor ramasesera doar bagajele, doamna Corbu si cusca lui Angel. Cusca avea usita deschisa semn ca Angel fusese eliberat si ca acum probabil explora noua casa.
Doamna Corbu se uita la ea si ii spuse pe un ton sagalnic:
-Nepotica, acum ca te-ai linistit si te-ai hotarat cu ce te imbraci, nu crezi ca ar fi cazul sa faci si dusul ala? Doar nu te duci asa transpirata la intalnire?!?
- Fix in dus ma duc...apropo...unde e baia?
- Una sus, una jos...cum intrii in dreapta.
Marga pasi la inceput nesigura, apoi din ce in ce mai hotarata spre baia de la parter. In mod normal s-ar fi dus la cea de la etaj pentru a vedea ce mai e si pe acolo, dar acum nu avea nici timpul nici starea pentru explorari.
La nici un minut dupa ce iesi din dus telefonul suna.
- Buna, scuze ca a durat mai mult dar am zis sa ai timp. Nu vreau sa fiu stresant. Plus ca am incercat sa fac rezervare online la film si am avut ceva probleme cu netul, dar am reusit pana la urma.
- Pai si cum facem?
- Filmul e la ora 9. Vin sa te iau la 8 si 10?
- E, nu e nevoie. Ne intalnim undeva in oras. Oricum n-as sti sa iti explic unde stau. M-am mutat recent si nu am apucat sa invat numele strazilor.
- Ok. La 8 jumate in piata mare in fata la teatru. Adica daca e bine si pt tine...
- E foarte bine. Ne vedem acolo. Pa!
- Da, ne vedem. Pa si tie!
Timpul in care rochita fusese imbracata ar fi intrat cu siguranta in cartea recordurilor daca ar fi fost cineva acolo sa observa. Inima Margai batea cu putere in momentul in care usa se inchise in urma ei. Nu apuca sa faca doi pasi ca usa se deschise din nou si din ea o striga noua ei bunica:
- Alooo, unde pleci asa? Nu zici pa, nimic?
- Scuze, nu sunt obisnuita sa dau raportul cuiva...ma grabeam...scuze...la revedere...
- Ia hartia asta. Ti-am scris aici adresa la care sa te aduca taxiul cand te intorci. Desi eram curioasa sa vad cum ajungi inapoi fara sa ai adresa... A, si ti-am chemat si un taxi ca sa ajungi la timp.
- Multumesc mult! Ai grija, s-ar putea sa ma obisnuiesc repede cu grija asta de bunica.
Rase si se urca in taxiul care tocmai trasese in fata ei.
- Buna seara. In piata mare in fata teatrului, va rog!