duminică, 23 august 2009

Stop cardiac si film...

-Te-ai descurcat de minune, Marga. Sincer mi-ai intrecut asteptarile. Nici o ezitare, nici o greseala... parca ai face asta de ani de zile. Rar lucru la un rezident.
-Multumesc domnule Doctor Tomescu...
-Andrei. Pana trecem de usile alea sunt Andrei, ai uitat?
- Ati..ai...spus in sala esti Andrei...am iesit din sala si am crezut ca...
- Ok, scuze...in blocul operator sunt Andrei. Hai fugi si te spala si apoi mergi in treaba ta. Azi nu mai operam nimic. A, s-ar putea sa te caute Paul...mi-a soptit o asistenta ca il interesa cat mai dureaza operatia...si cu mine nu are treaba...daca intelegi ce vreau sa zic...
Andrei ii facu cu ochiul Margai si incepu sa isi dea jos halatul de sala si sa se spele pe maini. Marga ii urma exemplul si dupa ce isi lua la revedere de la el se indrepta spre lift pentru a se duce pe sectie. Nu ca ar mai fi avut treaba pe acolo...dar incoltise ceva in ea cand ii pomenise Andrei de Paul. Oare asa o fi? Pentru ea intrebase? "Si liftul asta care nu mai vine... Marga pe scari cu tine ca nu iti prinde rau exercitiul!"
Pe sectie era forfota mare. Asistentele alergau in toate partile, medicul de garda se indrepta grabit spre un salon cu defibrilatorul dupa el, iar infirmierele se chinuiau sa prinda un lift.
Marga se repezi spre salonul cu pricina si ajunsa in usa il vazu pe doctorul de garda cum defibrila un pacient asistat de Paul. Isi dadu seama ca ceva nu merese bine dupa operatie si ca pacientul facuse un stop cardiac. Rasufla oarecum usurata sa vada ca nu era pacientul lor. Un brancardier o ruga sa se dea la o parte din usa si ea executa mecanic. Era uimita de detasarea cu care se uita la intreaga scena. Brancardierul muta pacientul pe targa si insotit de medic si de asistenta porni in viteza spre lift. Cu siguranta il duceau in sectia de reanimare. Marga se trezi deabia cand il vazu pe Paul ca trece pe langa ea.
- M-ai cautat? il intreba ea.
- Nu stiu, se poate...scuze nu am timp acum...vorbim cand ma intorc din reanimare.
"Ok, cat de proasta sa fiu sa ma gasesc sa fac conversatie acum. Pacientul moare pe targa si mie imi arde de flirturi. Ma duc sa completez in dosar protocolul operator si apoi plec acasa. Inca mai am lucruri de lamurit cu doamna Corbu."
Marga deschise usa salii de raport pregatita sa se indrepte spre lift cand dadu nas in nas cu Paul.
- Hei, mai esti inca aici?!? Ce bine. Vroiam sa vorbesc ceva cu tine dar am fost prins cu toata nebunia asta si imi era teama ca ai plecat deja.
- Am mai avut de scris ceva. S-a intamplat ceva?
- A, nu, nimic de genul asta. Vroiam sa te intreb daca nu ai vrea sa iesim la un film in seara asta. cred ca ne-ar prinde bine amandurora, dupa ziua de azi...
- Wow, nu stiu ce sa zic...
- E ok daca nu vrei... probabil ai alt program... am zis si eu sa intreb...
- Stai, ho... N-am zis ca nu merg. Vroiam sa zic ca m-ai luat prin surprindere. Te-ai gandit si la ce film? Sau la ce ora?
- Pai ma gandeam sa mergem la o comedie undeva pe la 7-8. N-am apucat sa ma uit la ce filme sunt. Era doar o idee inca.
- Ok. Hai la 8 sa apuc sa ajung si eu acasa sa ma spal si sa ma schimb. Cat despre film...ma las pe mana ta. Mi-a venit liftul. Ne auzim la 6 la un telefon sa imi zici ce si cum...
- Perfect, doar ca nu am numarul tau...
- Uita-te in condica de prezenta. Langa nume e trecut si numarul de mobil pentru cazuri de urgenta.
Si usa de la lift se inchise fara zgomot.

0 comentarii: