duminică, 15 noiembrie 2009

Dimineata

Dupa o noapte mult prea scurta pentru oboseala care se adunase din ultimele zile si un dush prea rapid ca sa fie savurat, cafeaua aburinda de pe masa din bucatarie ii paru Margai o mana cereasca. Un zambet ii lumina fata cand se gandi ca exista beneficii substantiale in noul statut de nepoata recent adoptat. Doamna Corbu nu numai ca ii facuse cafeaua dar ii pregatise si micul dejun: omleta cu cascaval si bucati de sunca.
In timp ce se minuna de o bucata de cascaval topit care parea ca vrea sa se intinda la nesfarsit refuzand sa se rupa, Marga observa un post-it pe vaza din fata farfuriei. "Buna dimineta nepoata. Imi cer scuze daca omleta nu e pe gustul tau dar cum inca nu iti cunosc preferintele culinare am ales ceva clasic. Eu a trebuit sa plec pana la posta sa rezolv ceva. Lasa-l pe Angel sa iasa afara inainte sa pleci. O zi buna la munca. Bunica". Un val de simpatie pentru batranica o cuprinse pe Marga care se ridica in picioare si fara sa fi terminat de mestecat se apuca sa caute un pix. Lua un post-it si scrise pe el: "Multumesc mult pentru omleta si pentru cafea. Ambele au fost foarte bune si foarte bine venite. Sa aveti o zi buna si dumneavoastra. Ne vedem dupa amiaza. Nepoata", apoi il lipi pe aceiasi vaza de pe masa.
Stranse vasele si le puse in masina de spalat, isi lua haina din cuier, deschise larg usa si incepu sa il pisaie pe Angel. Acesta nu intarzie sa apara si dupa ce mieuna scurt in semn de salut iesi pe usa si din doua salturi ajunse pe gard. Marga inchise usa dupa ea si incuie de doua ori fiecare yala. In drum spre poarta o pufni rasul cand il vazu pe Angel cum defila pe muchia gardului.
- Hai ca plec linistita. Casa e pe maini bune...sau ma rog...pe labute bune... Sa ai o zi buna Angel. Ai grija sa nu te bagi in buclucuri.
Drumul spre spital il gasi destul de usor mai ales ca inainte de culcare studiase pe internet harta orasului si se interesase cum ajunge cel mai usor si cu ce. Metroul 5 statii si apoi inca doua cu autobuzul.

0 comentarii: