miercuri, 18 noiembrie 2009

Ne vedem in gang...

Ziua la spital trecu fara evenimente remarcabile. Raport de garda, operatii, foi de observatie, nimic special...
Marga pleca spre casa dar in fata spitalului dadu nas in nas cu Paul.
- Hei, nu te-am vazut azi, am fost prins in sala toata ziua. Te-am asteptat sa te intreb daca nu ai chef sa mergem la o cafea sau la un suc.
Un zambet larg aparu pe fata Margai dar, in momentul in care se pregatea sa deschida gura si sa raspunda, o prezenta stranie ii capta atentia. Un individ svelt, cu pielea deschisa la culoare si cu niste ochi rosiatici se apropia fara graba de ei cu mainile in buzunare.
" La naiba, un companion al intunericului. Oare m-au gasit sau e intamplare. Oricum, trebuie sa scap de Paulsi asta repede. Nu pot sa il implic in asa ceva."
- Auzi, zise Marga zambetul pierindu-i subit, nu stiu ce e in capul tau dar am impresia ca te intreci cu gluma. Doar pentru ca am acceptat sa mergem ieri la film nu inseamna ca ma poti agasa zilnic cu invitatii. Am plecat. Te caut eu cand am chef. Pa.
Si zicand asta, Marga se intoarse pe calcaie si porni in directia unei alei perpendiculare pe directia de mers a companionului. Cu coada ochiului il vazu pe acesta ca isi schimba si el traiectoria pentru a o urma trecand pe langa Paul care ramasese in mijlocul drumului fara sa inteleaga ce se intamplase.
"Bun, Paul e in siguranta. Acum sa vad cum ies eu din asta."
Aleea dadu in alta alee si apoi in alta. In fata se deschidea un gang intre doua blocuri, locul perfect pentru o ambuscada. "Oricum urmarirea trebuia sa ia sfarsit. Nu pot sa ma duc cu el acasa, nu de la prima intalnire. Bine ca macar am putere sa glumesc."
Dupa cum banuise, dupa primii zece pasi in gang, un al doilea companion ii bloca drumul. Arunca o privire peste umar sa se convinga de ceva ce stia deja. Nu avea cum sa iasa fara lupta. Ambele iesiri erau blocate si cei doi companioni se apropiau de ea in timp ce scoteau din interiorul hainei ceea ce parea a un pumnal cu lama incovoiata. Marga baga mainile in buzunar in cautarea unei arme care evident nu era acolo. Se uita pe jos, nimic. In momentul in care cei doi pornira in fuga spre ea cu cutitele pregatite sa loveasca, Marga isi aminti ca la plecarea din spital "subtilizase" un bisturiu cu care vroia sa exerseze pentru operatia de a doua zi. Baga mana in geanta si cu agilitatea unui om antrenat lansa bisturiul in directia primului atacator. Acesta nefiind pregatit sa fie atacat primi lama direct in gat impleticindu-se si pravalindu-se peste Marga intr-un morman de cenusa. Intre timp al doilea atacator ajunse la ea, iar Marga reusi cu greu sa se fereasca de lama acestuia dar nu mai reusi aceiasi performanta cu pumnul care urma si care izbind-o puternic in fata o trimise la pamant la picoarele companionului. Fara nici o ezitare, acesta ingenunche langa ea si isi aduse lama in dreptul gatului ei. Cand parea ca totul s-a sfarsit, Marga deschise involuntar gura si elibera un strigat atat de puternic incat companionul intunericului fu impins ca de o mana invizibila si propulsat in peretele gangului. Fara sa stea pe ganduri, Marga ridica cutitul cazut si cresta adanc gatul atacatorului. Apoi lesina...
Seara se lasa peste gangul dintre blocuri, peste doua gramajoare de cenusa si peste o tanara ce isi revenea cu greu din lesin.

0 comentarii: