joi, 14 mai 2009

Seara la TV

In sfarsit acasa. Angel o intampina la usa miorlaind prietenos semn ca ii simtitse lipsa. Castronul de mancare era gol si fusese impins pana la usa frigiderului.
- Ce s-a intamplat? N-ai putut sa deschizi usa sau nu te-ai decis ce plic sa alegi? Hai, ia sa vedem cine castiga azi? zise Marga chicotind in timp ce deshidea frigiderul. Mielul, iepurele sau vitelul?
O senzatie de curent ii strabatu mana dreapta si scapa involuntar din ea plicul de Happy Wiskers cu iepure. Marga isi masa mana dreapta cu cea stanga in timp ce in minte injura conditia umana.
- Ei, asta e. A cazut pe jos, a castigat. Comentarii???
Si cum evident Angel nu avea nimic de comentat cand era vorba de mancare, isi primi portiasi se retrase langa castronul lui.
Marga se duse in sufragerie si se arunca extenuata pe canapea si isi dadu drumu la televizor. Si-ar fi pus si ceva de baut dar ii era prea lene. Aceiasi lene o impiedica si sa mai intinda mana dupa telecomanda pentru a schimba postul. Televizorul se deschisese pe un canal de stiri unde un reporter relata de la o greva.
Atipi si se cufunda intr-un somn fara vise din care sari ca arsa cand auzi niste tipete pline de disperare amestecata cu durere. Trecura cateva secunde pana sa isi dea seama ca zgomotul era de la televizor. Se petrecuse un accident groaznic pe autostrada catre mare. Soferul unei masini nu a observat o groapa din carosabil si a fost aruncat perpendicular pe sensul de mers. Alte sase masini s-au izbit de prima rezultand un haos general.
Cineva filmase cu telefonul mobil momentele imediat de dupa accident si filmul rula acum intr-o fereastra in dreapta ecranului.
Atentia ii fu distrasa de la film cand auzi numele spitalului la care fusese ea repartizata. Se pare ca pe langa cei cinci morti mai erau si doi raniti grav iar unul dintre ei fusese dus la ea la spital.
Asadar Ministerul isi vedea de treaba si fara ea...

0 comentarii: