joi, 21 mai 2009

Musafiri nepoftiti

Zgomot mult... forfota...rasete...cadere...ingerii cad...ingerii mor...accidente...sange...coasa...liste...lacrimi...minister...dosar...poza...cautare...tipat...tipat disperat...
Rigora sarii din pat leoarca de transpiratie. Cosmarele se repetau in fiecare seara de la "trecere" dar niciunul nu fusese atat de intense.
Tipatul din vis se prelungea in realitate, era realitate. Rigora isi dadu seama ca venea din apartamentul invecinat. Cineva acolo era in pericol si striga dupa ajutor.
Rigora sarii din pat cu fata contorsionata de furie. Se repezi inspre usa cu narile frematand de nervi. in drum apuca un cutit de pe masa si deschise usa de la intrare.
Pe culoar era liniste. Camasa de noapte care in mod normal ar fi facut-o sa para irezistibil de sexy flutura in curentul de pe hol aruncand asupra ei un aer mistic de amazoana.
Impinse usor cu piciorul usa intredeschisa de la apartamentul vecinei si pregati lama pentru atac.
O senzatie stranie o rascolea. Parca altcineva pusese stapanire pe corpul ei. Ce-i drept stia ca de vina e adrenalina si faptul ca in lumea cealalta fuse "cosasa", nimic altceva decat o unealta a mortii, dar nu se astepta sa reactioneze asa in lumea asta.
Tranti la perete usa de la sufragerie si un fior pe sira spinarii o facu sa scape cutitul din mana.
Pe podea statea chircita o batrana care deabia mai rasufla. Deasupra ei statea aplecat un tanar aratos care emana un miros de cadavru amestecat cu arome de parfum fin.
Realizand ca e privit isi abandona victima si se ridica in picioare cu fata spre Rigora. Un zambet larg si oarecum tamp scoase la iveala doua randuri de dinti ascutiti ca niste pumnale.
Rigora se lasa brusc in jos, ridica cutitul si rostogolindu-se ajunse fata in fata cu tanarul intrus. Acesta nu se feri si nici nu ataca. O bala incepu sa i se prelinga din coltul gurii semn ca o percepea pe Rigora mai mult ca pe ceva apetisant decat ca pe o amenintare.
Cutitul luci si se infipse pana la prasele in gatul tanarului. Corpul se prabusi la pamant si lovi cu zgomot surd podeaua. Tot ce se mai auzea era un geamat greu perceptibil si galgaitul sangelui ce tasnea pe langa lama cutitului.
Sunetul unor pasi grabiti razbatu din dormitor. Un al doilea tanar isi facu aparitia, la fel de frumos si imprastiind aceiasi duhoare parfumata. Acesta privi la Rigora, apoi la cadavrul colegului lui evaluand situatia. Cand in sfarsit privirea i se bloca pe Rigora, aceasta cauta deja o noua arma. Gasi intr-un final o vaza pe care o sparse si pastra in mana un ciob lung si ascutit.
Era prea tarziu. Tanarul ii intuise miscarile si se repezise asupra ei imobilizandu-i bana cu ciobul care se infipse adanc in palma Rigorei.
Gura tanarului se deschise dezvelind aceiasi dinti ascutiti. Se apropie de fata Rigorei pregatita sa ii dea sarutul mortii.
Rigora inchise ochii si isi dadu seama ca involuntar, mentalul ei striga dupa ajutor. Si nu fara raspuns. Ajutorul veni sub cea mai stranie infatisare.
O sageata neagra il dobora pe tanar pe jos si deabia atunci observa Rigora ca sageata fusese defapt nimeni altul decat Angel care statea acum pe pieptul tanarului cu coltii adanc infipti in beregata acestuia.

0 comentarii: