marți, 25 august 2009

Si seara deabia incepe...

Usa de la lift se deschise si Marga pasii in holul blocului. Usa de la apartamentul doamnei Corbu era larg deschisa iar in mijlocul ei statea Angel. Cand o vazu pe Marga, acesta se intoarse si pasi inauntru, fluturandu-si coada in semn de invitatie.
- Doamna Corbu...usa era deschisa si am intrat... Doamna Corbu...sunteti acasa?
Marga parasi holul apartamentului si intra in sufragerie. Lipsa proprietarei ii creea o senzatie tare neplacuta si un gol imens in stomac. "Oare unde o fi femeia asta? Usa deschisa...ea nu raspunde... Sper ca nu a patit ceva..."
- Buna draga mea! Aoleu, te-am speriat. Scuze, impachetam niste lucruri in graba si eram concentrata pe ce fac. Nu te-am auzit intrand.
- Saru' mana. Nu-i nimic. Am strigat si cand am vazut ca nu raspundeti mi-am facut griji... Dar ce impachetati? Ca vad ca a-ti umplut doua valize deja. Plecati in vacanta?!?
- A, nu... Ma mut!
- Va mutati???
- De fapt, ne mutam. Si eu si tu si Angel. Ceea ce s-a intamplat aici nu a trecut neobservat in randurile Companionilor Intunecati. E foarte probabil sa trimita alti asasini in seara asta si crede-ma de data asta or sa vina mai bine pregatiti. Am avut noroc ca nu se asteptau sa apari tu. De fapt ei credeau ca eu sunt tu. Offf, ma uit la tine si vad ca nu mai pricepi nimic. Lasa, povestim la o cana cu ceai. Acum mergi la tine si strange strictul necesar. Intr-o ora vine o masina sa ne ia.
- In regula. Ma duc sa strang cate ceva...
- Vezi sa iei cu tine ghiveciul de pe geamul din bucatarie, vaza din sufragerie si cutia cu betisoare de urechi din baie...
- Mi-e teama si sa intreb de ce...asa ca nu o sa o fac acum...intreb la ceai...
Intr-o ora, amandoua erau gata de drum. Cu o valiza intr-o mana, cu ghiveciul la sub brat si cu o cusca in care statea Angel in cealalta mana, Marga cobora treptele din fata blocului. Chiar in momentul acela o masina opri in fata ei. Din ea coborara doi tineri solizi imbracati de strada. Unul din ei se apropie de ele si intreba aproape soptit:
- Doamna Corbu si domnisoara Cosasu?
- Da...
- Va rog sa poftiti in masina. Da-ti-mi bagajele si urcati.
Batrana se sui in fata langa sofer iar Marga pe bancheta din spate langa cel care le ajutase cu bagajele.
- Nu avem mult de mers. In 10 minute suntem acolo. Sper sa va placa noua casa. Pentru siguranta dumneavostra, Ministerul a decis sa locuiti impreuna intr-o vila la marginea orasului. De azi inainte, doamna Corbu va fi bunica dumneavoastra domnisoara Cosasu. Aveti un dosar pe masa din bucatarie cu noi instructiuni.
Telefonul Margai incepu sa sune. Se uita la ceas si vazu ca era 6 fix. "Auci, asta e sigur Paul. Ce-i zic? Nu pot sa vorbesc acum cu el..." Se intoarse spre tanarul din dreapta ei si zise:
- Fa ca dusul! Te rog...
Tanarul paru putin contrariat, dar se supuse incercand sa imite cat de bine putea apa susurand.
- Alo, lasa-ma sa ghicesc...Paul...
- Da, m-ai prins. Uite ce vroi...
- Paul scuza-ma dar sunt in dus si nu te aud prea bine. Poti sa ma suni in 15 minute?
- Sigur...dus placut! Ne auzim in 15 minute.
- Ok. Merci. Pa.
Vadit jenata, se intoarse iar spre tanarul din dreapta ei:
- Multumesc. Poti sa te opresti acum.

1 comentarii:

EvA spunea...

fa ca dusul.....

keeper!