miercuri, 22 aprilie 2009

Afara la aer

Aer...aer si libertate... Marga iesi pe usa blocului si dadu de niste alei placute, nici prea late, nici prea inguste, incadrate de garduri vii. Cu fiecare pas muschii se incordau mai tare amintindu-i de cum era sa traiesti. Brusc ii veni un chef nebun sa isi incerce noul corp. Ignora faptul ca era pe tocuri si o luo la fuga pe aleile intortocheate. Stanga, dreapta, dreapta, stanga, drept, stang, drept... Se opri numai cand in fata ei aparu o gaura in gardul viu. Nu era prea mare dar destul cat sa se intrezareasca prin ea iarba frageda de un verde intens. Se apropie usor, parca sa nu sperie firele de iarba cu prezenta ei, si se strecura abil prin gard. Se descalta si facu cativa pasi prin iarba ce inca mai pastra amintirea stropilor de roua. Era o senzatie placuta, racoroasa. O senzatie cum nu mai experimentase de prea mult timp.
Se uita spre pamantul moale si izbucni in ras. Isi vazu hainele "moderne" si isi aminti de ce iesise din casa. Isi nota in minte ca trebuie sa isi ia si o pereche de incaltari sport si un training. O sa alerge zilnic pe aleile cu gard verde. Asa o sa se mentine in forma si o sa se si bucure de noul ei corp.
Isi amintea fiecare strada din Bucuresti pe care fusese in viata anterioara, ba chiar constata ca ii erau cunoscute si unele strazi pe care nu calcase niciodata. Dar asta nu i se parea ciudat. Stia ca in momentul trecerii luase cu ea un bagaj mare de cunostinte...si nu toate ale ei.
Intra in primul magazin cu haine ce ii iesi in drum si fara prea mult efort ochii cateva haine care ii placeau. Le proba, umplu doua sacose si plati cu cardul. Stia ca nu are limita de credit, scria in dosar.
Magazin dupa magazin, raft dupa raft, umeras dupa umeras, Marga reusi sa adune sapte sacose pline cu haine, doua cu pantofi si una cu produse cosmetice. In drumul spre casa nu se putu abtine sa nu intre intr-un Pet Shop si sa ii cumpere lui Angel un castron colorat pentru mancare. Doar era noul ei prieten si vecin de apartament.

0 comentarii: