marți, 14 aprilie 2009

O ultima noapte

- Buna ziua domnule administrator, Rigora sunt. V-am sunat sa va rog sa ma scoateti de la intretinere.
- Buna Rigora. Ce s-a intamplat? Te muti de la noi din bloc? Te-a deranjat iar vecinul de la 4 cu muzica lui infecta?
- Nu, nimic de genul asta. Am primit un loc de munca mai bun in alta zona si trebuie sa ma mut acolo. E la 4000 de kilometrii de aici si mi-ar fi cam greu sa fac naveta, nu-i asa?
- Hehehehe, da, ar fi cam greu... Bun, am inteles. Si cu ce data vreti sa se faca modificarea?
- Pai cu data de maine. Banii pentru ce mai aveam de plata vi i-am lasat intr-un plic in cutia dumneavoastra postala.
- Da, e ok asa.
- Multumesc. O zi buna in continuare.
- Drum bun si sa nu ne uiti. La revedere.
O oarecare melancolie o cuprinse. In anii petrecuti aici isi facuse cativa prieteni, prieteni pe care acum ii mintise si pe care ii parasea. Dar cu siguranta niciunul din ei nu i-ar fi reprosat nimic daca ar fi aflat adevaratele ei motive de plecare.
Era ora 17:30 cand privirea i se opri pe ceasul de pe peretele bucatariei. Cina era aproape gata asa ca Rigora se se apuca sa-si aseze tacamurile si farfuria pe masa. Era ultima ei seara acolo asa ca era hotarata sa o petreaca cat mai bine. Isi gatise niste peste cu cartofi natur peste care presarase niste patrunjel. Alturi era o sticla de sampanie scumpa desfacuta cu care sa grabeasca pe gat mancarea.
Din sufragerie se auzea cea mai noua melodiea lui Elvis. Era de pe cel de-al treilea album lansat post mortem si se afla de 5 saptamani pe primul loc in topurile celor mai mari posturi de radio din lumea asta. Fredonand intre doua inghitituri simti cum un nou val de melancolie o cuprinde si scutura energic din cap parca pentru a alunga aceasta stare.
Spala vasele, le sterse cu o carpa moale si le puse la locul lor in bufet. Mai aranja una alta prin casa nefiind sigura cand si daca isi va mai revedea lucrurile, se schimba in pijama si se baga in pat.
Auzise despre trecere dar nu o experimentase niciodata...si cica prima data e cel mai rau. Dealtfel multe lucruri se imbunatatesc dupa prima experienta.
Adormi zambind.

1 comentarii:

EvA spunea...

asa... si a adormit... si? si?! SIIIIII???!!!!!

:D