miercuri, 15 aprilie 2009

Mic dejun in doi

Lumina puternica trecea printre vergelele jaluzelei alergand jucausa pe chipul ei obosit. Rigora, vadit deranjata din somnul ei fara vise, deschise ochii si ii inchise imediat la loc. Lumina era deranjanta. Dupa cateva incercari reusi sa tina ochii deschisi. Privi in jur si vazu ca se afla intr-o camera mare zugravita in nuante calde de verde. In fata patului cu baldachin statea un cufar frumos sculptat. In dreapta era un sifonier din lemn masiv cu doua oglinzi generoase iar in stanga se afla usa spre hol si o masuta de machiaj. Pe taburetul din fata masutei statea aceiasi pisica neagra pe care o vazuse in toiul noptii, imediat dupa trecere.
Vazand ca a fost observata si ca noua ei stapana se trezise, pisica facu un salt gratios si ateriza pe plapuma pufoasa cu care era invelita Rigora.
Privi pisica cu atentie si ramase uimita de contrastul dintre blana neagra ca smoala si ochii galbeni in care se putea citi istetimea felinei. Intinse mana sa o mangaie iar pisica veni in intampinarea ei torcand placut.
Dupa cateva minute de harjoneala, pisica facu inca un salt si ateriza in cadrul usii ce ducea spre hol. Mieuna si pleca agale in directia in care banuia Rigora ca se afla bucataria.
- Asadar ti-e foame..bine... ce-i drept ar merge un mic dejun si o cafea. Da, o cafea mare cu doua linguri de inghetata de vanilie, cu frisca si cu fistic pisat.
Deschise frigiderul si il gasi ticsit cu de toate. Ii spusesera cei de la Minister ca o asteapta o casa dotata cu tot ce ii trebuie, dar nu se gandise ca va gasi si frigiderul plin cu ce ii placea ei. Pe una din policioarele de pe interiorul usii stateau aliniate pliculete de Happy Wiskers din diferite tipuri de carne.
- Ia sa vedem ce papi tu azi? spuse Rigora uitandu-se jucaus spre pisica. Avem ton, miel cu mazare, vitel cu mor...(un mieunat puternic o intrerupse in mijlocul cuvantului) ...covi... Ma, da stiu ca nu o duci rau. Ok, vitel sa fie.
Desfacu plicul si se indrepta spre castronul asezat sub geam. In drum zari dosarul de pe masa. Era dosarul despre care ii povestisera cei din Minister. Dosarul cu toate datele despre noua ei viata.
Trebuia sa il citeasca...dar dupa micul dejun...la o cafea...

0 comentarii: