sâmbătă, 25 aprilie 2009

Pa dosar

Seara o gasi pe Marga citind ultimele file din dosarul de la Minister. Il citise deja de trei ori in ultimele doua zile si decise ca ce nu i-a ramas pana acum in cap, nici nu ii va ramane. Il lasa pe masa de la bucatarie, se ridica si se intinse zgomotos.

Angel isi facu aparitia si se alinta printre picioarele ei. Apoi o conduse miorlaind la frigider in speranta ca va primi ceva de mancare. Marga deschise frigiderul si lua un plic de Happy Wiskers cu miel si un iaurt cu capsuni pentru ea. Ii puse lui Angel mancarea in castronul cel nou apoi isi lua o lingurita din sertarul bufetului si se aseza la masa. Trase dosarul in fata ei si se apuca sa manance lent din iaurt.

Nu o mai interesa continutul dosarului ci modul in care avea sa dispara. Dupa calculele ei, cele 48 de ore aveau sa expire in urmatoarele cinci minute.

La a treia lingurita de iaurt, evenimentul se petrecu. O flacara albastra inghiti dosarul pentru o fractiune de secunda si lasa in urma ei o dara de cenusa. O pala de vant venita de nicaieri spulbera cenusa de pe masa eliminand astfel orice urma a existentei dosarului.

Angel care parce simtise valul de energie ce strabatuse camera o fixase cu privirea pe Marga parca incercand sa afle din privirea ei ce se intamplase.

-N-ai tu treaba. Hai termina de papat si sa mergem la culcare. Mai avem doar o zi de trandavit si apoi la munca cu noi.

0 comentarii: